Becsapósak a statisztikák ???

Címkék: statisztikák

2013.02.21. 10:35

Nincs honlap statisztika nélkül. Ma az internet világában különösen nagy szerepet kap a statisztika hisz ez alapján tudjuk, hogy hányan nézik, követik vagy épp csak klikkelnek a honlapunkra.

Igen ám de ezek a statisztikák becsapósak is lehetnek. Jómagam is figyelni szoktam a statisztikát de ritkán gondoltam eddig arra, hogy egy klikk az még nem jelent semmit: pedig sokan hajlamosak bedőlni a klikkeléseknek, a statisztikának. A másik dolog meg ami ezzel kapcsolatos a feliratkozók. A youtub-on nagy szokás a feliratkozás, de fellehet iratkozni honlapokra, vagy posztokra amit épp követni szeretnénk. Ez is elég becsapós dolog, hisz a feliratkozó nem garancia arra, hogy nézni is fogja videónkat vagy követni fogja honlapunkat.

Elég ha a csak a facebook példát hozom fel eme kijelentésemet igazolandó. Nekem például 500 ismerősöm van a facebook-on de este is mikor a csúcsszezon van akkor is csak maximum 100-an vannak fent. Magyarul ez azt jelenti, hogy nincs mindenki egyszerre fent a neten. Ebből  is látszik, hogy a feliratkozók száma  nem feltétlenül gyarapítják a klikkelések számát. 

És akkor még nem beszéltem a véletlen klikkekről. Nagyon sokan véletlenül mennek rá egy oldalra vagy legalábbis nem céltudatosan, őket nevezem nem céltudatos klikkelőknek.  Rengeteg honlapra úgy jut el egy klikk, hogy valaki pld: egy képet keres egy színészről vagy bármi másról: a Google képkeresője a kép mellett kiírja a honlap adatait is, így jutunk el véletlenszerűen bizonyos oldalakra.

Tehát ha valaki azt látja youtube videója mellett vagy honlap statisztikájában, hogy 10.000 klikkelés volt az még nem jelenti azt, hogy annyian megnézték a videót vagy, hogy annyian fognak rendszeresen a honlapunkra látogatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://radarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr675087292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása