Ciki-e a blogolás ???

Címkék: blogolás

2013.02.18. 17:14

Nagy divat ma a blogolás. De divat az arctalanul kritizálni is.  Ciki-e a blogolás?  -ezt akarom kicsit feszegetni a következő cikkben.

Akinek van internet elérhetősége, és tud írni az gyakorlatilag öt perc alatt készíthet egy saját blogot. Vannak ingyenes szolgáltatók, és vannak fizetős oldalak is. Természetesen az ingyenes blogok a népszerűek, és ezen nem is kell csodálkozni.

Vannak igényes szakértői blogok, és vannak amatőr, összecsapott silány blogok is. Sok blogon látszik, hogy szakértők szerkesztik: összeáll néhány szabadúszó újságíró, és remek blogot tudnak összehozni.

Szerintem azok a legjobb blogok amiket hivatásos újságírók szerkesztenek.

Vannak az úgynevezett önjelölt kritikusok akik azt hiszik magukról, hogy értenek a filmekhez vagy a játékokhoz, és kritizálnak össze vissza mindent.

Nem lehet egy kalap alá venni a blogszférát hisz rengeteg kultúrájú, és rengeteg más más nézetet valló ember blogol jelenleg is a magyar blogszférában.

Az újságíró az egy szakma egy hivatás amit tanulnak, és nem csak úgy összecsapják a szövegeket, és a mondanivalót, hanem profi módon ki tudják fejezni magukat, és profi módon tudnak írni az adott témáról.

Ezzel szembe az amatőr blogosok leggyakrabban ott hibáznak, hogy nem tudnak elég érthetően, és kifejezően írni az adott témáról. Nem tudják magukat úgy kifejezni ahogy szeretnék. Sok nevetséges blog születik e miatt.

Sok blogger csak arctalanul, névtelenül meri publikálni posztjait.  -mi lehet ennek az oka ???

Gondolok itt elsősorban azokra a bloggerekre akik eltakarják az arcukat, eltorzítják a hangjukat, maszkot vesznek fel stb:  Ők általában filmeket vagy játékokat kritizálnak, elemeznek. Ezzel nincs is semmi gond ha mondjuk egy 10-12 éves gyerek csinálja hobbiból. Na de mikor felnőtt emberek teszik ezt éveken át az már kicsit "húzósabb" ügy. 

Van olyan arctalan, névtelen blogger aki már igen nagy népszerűségnek örvend, és mégse fedi fel kilétét.  -mi az oka ???

Ugye ha egy profi filmkritikus posztol a neten abban nincs semmi ciki, semmi különös: na de ha ezt egy amatőr valaki csinálja aki ráadásul még nevetséges módon is csinálja az már ciki!!!

Az okot valahol az ilyen bloggerek ismerőseinél, rokonainál, családtagjainál kell keresni: ó igen yes, rátapintottam a lényegre !!!!!!  Képzeljük el, hogy egy amúgy normális ember aki a szomszédunk, és akiről 20 éven át azt hittük, hogy autószerelő vagy könyvelő, egyszer csak lebukik, hogy pld: ő a napiszar szerkesztője: na jó ez elég sarkos példa volt, de valahogy így képzeljük el a dolgot.

Hát ezért nem meri sok blogger felvállalni magát:

menne freddyd az utcán, és jönne vele szembe az egyik rokona, és azt mondaná, hogy jó jó kisfiam nem olyan rossz ez a rossz játékok fikázása de azért nem ezt vártam, vártuk tőled.

-hát itt cseperedtél fel a szemem előtt, mondaná freddyd rokona freddyd-nek

-azt hittem viszed valamire, és erre kiderül, hogy játékokat fikázol a neten.

Ugye ti is értitek: jó jó, meg minden, nézett is meg népszerű is freddyd vagy épp egy másik hasonló blogger, de valahogy a rokonai előtt ez ciki lenne. Magyarul nem merik felvállalni azt amit csinálnak: a névtelen arctalan net világában igen de az igazi életben a rokonok a barátok a szomszédok előtt nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://radarblog.blog.hu/api/trackback/id/tr975087145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecan Basescu 2013.02.20. 11:13:33

Írod mindezt névtelenül:)

troller. 2013.02.21. 19:12:46

Bakker. Itt sincs avatar. Gyerünk innen...

recece

szar Photoshop alapitvány jóvoltából
süti beállítások módosítása